• Novinky

            • OZNÁMENIE

            • Riaditeľka školy oznamuje, že v pondelok 26.4.2021 nastupujú do školy iba žiaci tried PRIMA, SEKUNDA, TERCIA, KVARTA a MATURANTI.

              Žiaci ostatných ročníkov pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. O termíne nástupu týchto žiakov na prezenčné vyučovanie Vás budeme  aktuálne informovať .

               

                                                                                                                                            E. Lysinová, riaditeľka školy

          • Reprezentácia školy na Prezentiáde!
            • Reprezentácia školy na Prezentiáde!

            • Žiačky triedy Tercia A – Saskia Kollárová a Lenka Čulagová sa zúčastnili súťaže Prezentiáda. Dievčatá sa s nami podelili o svoje zážitky a skúsenosti a samozrejme aj o svoju prezentáciu (Sociálne siete a ich vplyv na zdravie), ktorú spolu vytvorili.

              „Prezentiáda je česko-slovenská súťaž zameraná na rozvíjanie prezentačných schopností. Teší nás, že aj počas korona krízy sa pre nás organizujú súťaže, ktorých zámerom je nás nie len zabaviť, ale aj niečo naučiť. Na začiatok súťaže si každý tím pripravil prezentáciu na témy, ktoré nám boli vopred pridelené. Danú prezentáciu sme následne odovzdali a o pár dní nám prišlo vyhodnotenie nominačného kola. Pripravili sme si reči a 19.4.2021 sme sa zúčastnili online kola, ktoré prebiehalo na platforme StreamYard. Cez live-stream sme mali aj ako ostatné tímy, možnosť sledovať prezentácie súperov a zistiť, čo má dobrá prezentácia obsahovať. Napriek tomu, že sme už ďalej nepostúpili, odchádzame s dobrým zážitkom. Hodnotíme to veľmi pozitívne, keďže v dnešnej dobe plnej moderných technológií je schopnosť vytvoriť chytľavú prezentáciu a zručnosť odprezentovať ju, veľmi dôležitá.“

               Saskia a Lenka

          • Milí šachisti aj nešachisti,
            • Milí šachisti aj nešachisti,

            • chcel by som Vám oznámiť, že v sobotu 17. apríla sa uskutočnili celoslovenské majstrovstvá stredných škôl v šachu. Naša škola sa ich zúčastnila len po prvý raz a hneď aj s neočakávaným výsledkom. Medzi hviezdami nabitou konkurenciou, medzi ktorými bol napríklad aj majster sveta v šachu do 18 rokov -Viktor Gažík, sme sa umiestnili na 29. mieste zo 70 škôl. Tento turnaj sa aj strímoval a po vypočutí záznamu sme sa dozvedeli, že nás komentátori označili za „Najväčšie prekvapenie“ ( https://youtu.be/6L5cwZpUVkg?t=3885 ).

              V mene nášho tímu pozostávajúceho z 3 žiakov SEXTY (S.G. Kapalla, P. Sabol a O. Druska) a jedného kvintána ( M. Sabol ), by som Vám chcel poďakovať za prečítanie môjho oznamu a dúfam, že na budúci rok sa opäť zúčastníme a podarí sa nám znovu uspieť.

              S pozdravom

              SGK

               

              Pridávam aj fotku z turnaja ako dávam frajerský mat pešiakom.

            • ONLINE škola manažérskych a IT zručností

            • IT akadémia ponúka žiakom stredných škôl zaujímavú akciu. Ide o denný IT tábor – ONLINE škola manažérskych a IT zručností, ktorý pripravila Fakulta riadenia a informatiky UNIZA.

              ONLINE škola manažérskych a IT zručností sa uskutoční v štyroch termínoch. Žiaci si prostredníctvom viacerých manažérskych hier postupne precvičia manažérske rozhodovanie, tímovú prácu či obchodné rokovanie. Zlepšia si svoje prezentačné i počítačové zručnosti. Zdokonalia sa v tvorbe prezentácií, naučia sa vytvárať myšlienkové mapy a vyskúšajú si aj základy digitálneho marketingu. Viac informácií na webe:

              https://www.fri.uniza.sk/aktuality/online-skola-manazerskych-a-it-zrucnosti-2021-registracia-pre-stredoskolakov-spustena

              Termín prihlásenia na ONLINE školu manažérskych a IT zručností je do 2. mája a počet miest je limitovaný.

            • Informácie  k prijímacím skúškam  na  štúdium v šk. roku 2021/2022

            • 3. máj 2021

              (v prípade potreby 4. máj 2021)

              prvý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka osemročného štúdia*

              prvý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka štvorročného  štúdia*

              * podrobné informácie podmienok a priebehu prijímacích skúšok dostanú  rodičia (zákonní zástupcovia) v pozvánke

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

               10. máj 2021

              (v prípade potreby 11. máj 2021)

              druhý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka osemročného štúdia*

              druhý  termín prijímacej skúšky do prvého ročníka štvorročného  štúdia*

              * podrobné informácie podmienok a priebehu prijímacích skúšok dostanú  rodičia (zákonní zástupcovia) v pozvánke

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

              do 20. mája 2021

              riaditeľka strednej školy rozhodne o prijatí alebo o neprijatí uchádzača na základe výsledkov prijímacieho konania  a zverejní zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovej stránke strednej školy a na výveske školy

              Zodpovedná riaditeľka  SŠ

               

              do 20. mája 2021

              riaditeľka strednej školy doručí zákonnému zástupcovi rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí uchádzača na základe výsledkov prijímacieho konania cez informačný systém EduPage, prípadne prostredníctvom mailu alebo pošty

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

              do 25. mája 2021

              zákonný zástupca uchádzača o štúdium doručí potvrdenie o nastúpení alebo nenastúpení uchádzača na štúdium na strednej škole prostredníctvom informačného systému ZŠ EduPage alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom  e-mailu

              Zodpovedný  rodič (zák. zástupca)

            • IT čajovňa "Programovanie mobilných aplikácií v App Inventore“

            • Milé žiačky, milí žiaci, IT akadémia vám dáva do pozornosti IT čajovňu „Programovanie mobilných aplikácií v App Inventore“ 

              • V tejto IT čajovni zažijete programovanie mobilných aplikácií v App Inventore – vytvoríte si 1-2 aplikácie. IT čajovňa je vhodná pre tých, ktorí ešte nepracovali v App Inventore.
              • Pre žiakov SŠ (kvinta - septima, I. A - III. A)
              • Lektor:. Patrik Voštinár, vyučuje na katedre informatiky Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici. Dlhodobo sa venuje práci s mládežou a popularizácii.
              • Termín: 16.4.2021 o 14:00 – 16:00
              • Prihlasovanie na: https://dotazniky.itakademia.sk/
            • Návrat do škôl - maturanti

            • Milí maturanti,

               

              na základe dokumentu  „Návrat do škôl 2021 (od 12. apríla 2021)“  Vám oznamujem, že od pondelka 12.4.2021 prechádzame opäť na prezenčné vyučovanie .

              Váš návrat je podmienený negatívnym testom na Covid-19 , nie starším ako 7 dní. Čestné prehlásenie, ktoré musíte odovzdať najneskôr v pondelok 12.4. 2021 pri príchode na vyučovanie, ale uprednostnite zaslanie  vopred  elektronickou formou cez aplikáciu Edu Page ( v časti Vyhlásenia/žiadosti).

              Neúčasť na prezenčnom vyučovaní , ospravedlnenie neúčasti a povinnosti školy voči žiakom, ktorí nenastúpia na prezenčné vyučovanie, rieši dokument „Návrat do škôl 2021 (od 12. apríla 2021)“  na str.8,9.

              Zároveň Vám oznamujem, že v ŠJ sa budúci týždeň ( 12.4. – 16.4. 2021 )ešte nebude variť.

              Prezenčné vyučovanie maturantov bude prebiehať podľa rozvrhu, ktorý platil pred veľkonočnými prázdninami, keď maturanti boli na prezenčnom vyučovaní.

               

                                                                                                                            PaedDr. E. Lysinová, riaditeľka školy

            • Úspešná reprezentácia školy

            • Žiačka Oktávy A, Lucia Goldbergerová, úspešne reprezentovala našu školu, Gymnázium M. R. Štefánika v Šamoríne na dvoch veľmi náročných súťažiach, v Stredoškolskej odbornej činnosti a v biologickej olympiáde, kat. A projektovej časti. Úlohou účastníka v obidvoch súťažiach je  na základe vlastného výskumu vypracovať prácu, ktorá štruktúrou, obsahom aj úrovňou zodpovedá malej vedeckej práci.

              Na krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti súťažila v dvoch kategóriách. V kategórii ekológia s prácou „Vplyv automobilovej dopravy na znečistenie ovzdušia“ získala 1. miesto a postupuje do celoslovenského  kola, v kategórii zdravotníctvo s prácou „Laboratórne vyšetrenia a interpretácia výsledkov pri diagnostike lymskej boreliózy“ dosiahla 4. miesto a je úspešnou riešiteľkou SOČ.

              Na krajskom kole biologickej olympiády kat. A v projektovej časti dosiahla tiež 4. miesto a je úspešnou riešiteľkou.

              Lucii Goldbergerovej za dosiahnuté úspechy  gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole SOČ.

                             

                                                                                                                                                    RNDr. Andrea Sidó

          • ČÍTANIE S LAUROU LONGAUEROVOU
            • ČÍTANIE S LAUROU LONGAUEROVOU

            • Sekunde A sa 31.03.2021 na online vyučovanie pripojila aj MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 2014, MISS INTERCONTINENTAL EUROPE 2018 a MISS UNIVERSE 2019 Laura Longauerová, ktorá nám prečítala ukážku z knihy Škaredé káčatko, na ktorej nám všetkým poukázala na podstatu a dôležitosť vnútornej krásy, dobrého srdca a vzdelania.

              Tento príbeh nás učí venovať sa menej vzhľadu človeka a viac jeho činom. Učí nás nevzdávať sa pred ťažkosťami, veriť v seba a svoje schopnosti a poukazuje na to najdôležitejšie - zachovať si dobrotu vo svojom srdci.

              Na hodine sme sa dozvedeli aj o jej zážitkoch zo samotnej súťaže krásy a cestovania po svete. Laura si pre žiakov pripravila aj aktivitu, ktorá pozostávala z nakreslenia a opísania ich snov, pretože ona sama je príkladom toho, že sa sny plnia.

              A čo hovoria na stretnutie naši žiaci?

              Mne sa hodina s Laurou veľmi páčila. Konečne to bola nejaká zmena. Veľmi sa mi páčilo, že sa zaujímala o nás a o náš súkromý život. Veľmi sa mi páčilo, ako hovoril Ondrej, pretože bolo vidno, že to hovorí úprimne a zo srdca.

              PS: Je strašne pekná a milá. A ďakujem Vám, pani profesorka, za túto príležitosť!

                                                                                     Karin Vonyiková, Sekunda A

               

              Mne sa hodina páčila. Ja som si z hodiny zobral to, že nemáme ľudí odsudzovať podľa výzoru a nemáme veriť všetkému, čo vidíme na internete. A máme si ísť za svojimi snami, aj keď ostatní hovoria, že to nedokážem.   

                                                  Matej Kiss, Sekunda A

               

              Hodina bola zaujímavá. Veľmi sa mi páčilo, ako slečna Laura prepojila dielo s jej prácou.
              Bola to pre mňa veľmi pozitívna hodina. Povzbudilo ma to, aby som si išla za svojím snom
              a aby som sa nevzdávala. Ďakujem za dnešnú hodinu!

                          Petra Macangová, Sekunda A

               

              Ja by som povedal, že to bolo povzbudzujúce, keďže sme aj čítali dielo Škaredé káčatko. Zábavné to bolo určite, zaujímavé taktiež a bolo to konečne niečo iné v tejto korona kríze.

              Branislav Čóka, Sekunda A

            • Milí gymnazisti, vážení rodičia, pedagógovia,

            • riaditeľka školy Vám oznamuje, že po veľkonočných prázdninách od 7.4.- 9.4.2021 bude vyučovanie pokračovať  dištančnou formou pre všetky ročníky – vrátane maturantov.  Vyučovanie bude prebiehať podľa pôvodného dištančného rozvrhu tzv. humanitného týždňa.

              Veríme, že po sviatkoch bude vydané  usmernenie, ktoré určí, akým spôsobom  bude pokračovať vyučovanie od 12.4.2021.

               

                                                                                                                                            PaedDr. Edita Lysinová

          • ENVIRONMENTÁLNA BESEDA S NATÁLIOU PAŽICKOU
            • ENVIRONMENTÁLNA BESEDA S NATÁLIOU PAŽICKOU

            • Dňa 30.3.2021 sa žiaci našej školy zúčastnili na online environmentálnej besede s Natáliou Pažickou.

              Natália Pažická je environmentálna aktivistka a na internete sa označuje ako greenfluencerka. Je spoluzakladateľkou najväčšej klimatickej petície na Slovensku (Klíma ťa potrebuje) a motivuje ľudí žiť udržateľnejším životom.

              Kedysi modelka, ktorá cestovala po svete, stylistka pre rôzne módne časopisy by sa pred pár rokmi sama nazvala nákupnou maniačkou. Avšak, dnes je to bojovníčka za ochranu planéty, ktorá pomocou svojho občianskeho združenia #everyindividualmatters pomáha ľuďom a zvieratám, ktoré to potrebujú.

              Na vysokej škole v Amsterdame vyštudovala módny priemysel a na sociálnych sieťach zverejňuje pravdu o tom, ako módne reťazce v skutočnosti fungujú.

              Beseda sa niesla vo veľmi príjemnom a priateľskom duchu, rozoberali sme prevažne tému fast fashion, kde nám prezradila jej tipy na udržateľnejší život, taktiež sme sa dozvedeli, ktoré obchody s oblečením nezaťažujú planétu a vyrábajú tak udržateľnejšie oblečenie, no a nezabudli sme diskutovať aj o následkoch klimatickej krízy. Počas tejto prednášky sme sa asi viacerí zamysleli nad otázkou, že kto vlastne vyrába naše oblečenie? Natália nám na to odpovedala: „Vo väčšine prípadov ide o šičky, ktoré v obrovských továrňach žijú v novodobom otroctve, kde dostávajú veľmi nízky plat, ktorý posielajú domov svojej rodine a ony samé žijú z misky ryže a pohára vody denne." Následne nám spomenula, že tento špinavý biznis podporujú práve značky, ktoré nájdeme v každom jednom väčšom nákupnom centre na Slovensku.

              Z prednášky sme si mnoho zobrali a vo viacerých smeroch nám všetkým otvorila oči.

               

              Mgr. Lenka Sojčáková

          • Girl's Day
            • Girl's Day

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa dievčat a žien v IT organizuje občianske združenie Aj Ty v IT už po ôsmy raz kariérny deň pre stredoškoláčky Girl's Day. Tento rok sa podujatie uskutoční 22. apríla 2021. 

              Prostredníctvom Girl's Day majú dievčatá vo veku 15 až 19 rokov unikátnu príležitosť nazrieť do zákulisia IT organizácií a spoločností a zistiť, čo im sektor nových technológií kariérne ponúka. Keďže pandemická situácia je stále dosť nevyspytateľná, ôsmy ročník sa uskutoční kompletne v ONLINE forme. Vytvorený je približne dvojhodinový program vysielaný naživo z Girl's Day štúdia, dopĺňaný krátkymi videami, interaktívnymi vstupmi, diskusiou a tiež možnosťou vyhrať zaujímavé ceny. Dievčatá sa popri tom dozvedia aj osobné skúsenosti žien a dievčat, ktoré už v IT pracujú alebo sa IT rozhodli študovať. 

              Čo pre aktívnu účasť potrebujú dievčatá urobiť?

              • Každé dievča sa musí v termíne 1.4. - 15.4. samostatne zaregistrovať na webovej stránke www.girlsday.sk, na svoj e-mail dostane potvrdenie o registrácii a informáciu, ako sa k podujatiu pripojiť.
              • Program začína 22. apríla o 10:00 hod a bude v trvaní približne dve hodiny.
              • Program môže sledovať každá študentka samostatne (z domu počas dištančného vzdelávania alebo v škole v pc učebni so slúchadlami) alebo môžete program sledovať spoločne (premietanie na stenu, interaktívna tabuľa a pod.). V prípade spoločného premietania by malo mať každé dievča vlastný mobil/tablet aby mohlo prostredníctvom aplikácie sli.do komunikovať.

              Girls Day 2021

            • MATURANTI SA OD PONDELKA 22.3.3021 VRÁTIA DO ŠKOLY  NA PREZENČNÉ VYUČOVANIE

            • Riaditeľka školy oznamuje žiakom maturitného ročníka, že na základe odporúčania zriaďovateľa školy sa pre maturantov začína od pondelka 22.3.2021 prezenčná forma vyučovania. S konkrétnymi pokynmi budú maturanti oboznámení formou správy cez EduPage.

              Začatím prezenčného vyučovania končí pre maturantov vyučovanie on-line. Ak majú žiaci oprávnený dôvod do školy nenastúpiť,  musia sa riadne ospravedlniť a učivo si dobrať. Neúčasť na prezenčnom vyučovaní sa posudzuje podľa dokumentu MŠŠVaV SR „ Návrat do škôl – k 8.marcu 2021“ – čl. 8 -  školská dochádzka ( str.8 – plnoletý žiak).

              Milí maturanti, využite možnosť návratu do školy a tým aj kvalitnejšiu prípravu na maturitné skúšky, ktoré sa nezadržateľne blížia!

                                                                                                                PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

            • Praktický workshop - "Hovor ako TED: Prezentačné zručnosti a techniky tých najlepších"

            •  Ak si žiakom 1. - 4. ročníka SŠ (resp. Kvinty až Oktávy), IT akadémia ťa pozýva na praktický workshop, ktorý pre teba pripravila so skúsenou lektorkou Šárkou Patkošovou, ktorá je certifikovanou lektorkou a soft-skills trénerkou s viac ako 10 ročnými skúsenosťami z oblasti rozvoja a vzdelávania dospelých. V súčasnosti pracuje ako Learning & Development Manager v Lean In Slovakia. V IT oblasti pracuje ako AT&T Projektový implementačný manažér/Expert pre rozvoj a vzdelávanie zamestnancov. V rámci jej spolupráce s Google pôsobí ako certifkovaný #Iam Remarkable workshop facilitátor, Female Empowerment a Design Thinking tréner pod záštitou programu Grow with Google. Jej vášňou je rozvíjať a podporovať ľudí, aby mohli dosiahnuť svoje ciele a mali šťastný a naplnený život.

              O čom to je:

              Pre ŽIAKOV SŠ (ekvivalent OG) - "Hovor ako TED: Prezentačné zručnosti a techniky tých najlepších" - na workshope sa budete rozprávať a sami si vyskúšate konkrétne techniky a nástroje na to, ako zaujať hneď od začiatku, ako prekvapiť svoje publikum, okoreniť svoju prezentáciu, využiť emócie vo svoj prospech a neustále sa zlepšovať. Čakajú na vás skupinové, ako aj individuálne aktivity, ktoré budú zamerané na rozvoj kreativity, riešenia problémov, ale hlavne na zdokonalenie vašich prezentačných zručností! 

              Špecifické oblasti workshopu: Piliere presvedčivosti / Typológia študentov / Pyramída učenia / Kreatívny názov / Inšpirujúci úvod a silný záver / Efektívne techniky na vytvorenie kreatívneho, presvedčivého a emočne nabitého prejavu / Zvládanie ťažkých situácií / Praktické metódy na neustále zlepšovanie svojho prejavu a prezentácií

              Dátum a čas:  

              8.4.2021 16.00 - 19.00 (UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr ) 

               !!!V prípade naplnenia 1. termínu otvoríme 2. termín 3.5.2021 16:00 – 19:00!!!

              Platforma: ZOOM

              Hovor ako TED

            • Nové termíny IT čajovní pre žiakov SŠ!

            • Môžete sa na ne prihlásiť na https://dotazniky.itakademia.sk/.

               

              Programovanie mikrokontroléra Arduino – základy

              • termín– 12.3.2021, 14:00-16:00 

               

              Programovanie 2D hier v prostredí MakeCode Arcade 2 – pokračovanie nové hry

              • termín– 15.3.2021, 14:00-16:00 

               

              Programovanie mikrokontroléra Arduino – pokračovanie

              • termín– 16.3.2021, 14:00-16:00 

               

          • Registrácia do IQ olympiády je spustená!
            • Registrácia do IQ olympiády je spustená!

            • V priebehu marca prebieha registrácia detí do súťaže. Súťaž je tak ako po minulé roky určená  pre žiakov 5. – 9. ročníka základných škôl, prípadne prímy až kvarty osemročných gymnázií. Školské kolo bude prebiehať on-line v apríli. On-line školské kolo pozostáva z riešenia 25-tich rôznych logických úloh, ktoré je potrebné vyriešiť za 30 minút.

              Deti budú súťažiť opäť o zaujímavé ceny – notebook, tablety, knihy, inteligentné hodinky, logické hry, .... a veľa ďalších cien

              Deti sa musia registrovať v termíne 01. marec 2021 – 31. marec 2021 na stránke (kvôli GDPR) https://test.iqolympiada.sk/vstup_pre_ziakov/?registrace=1

              Registrácia zaberie maximálne 5 minút. Chceli by sme však upozorniť, že po registrácii musí ešte rodič (zákonný zástupca) odsúhlasiť účasť dieťaťa v súťaži, opäť elektronicky. Bez tohto kroku sa žiak súťaže nemôže zúčastniť.

              Dôležité dátumy:

              Registrácia účastníkov 1.3. - 31.3.2021

              Školské on-line kolo 12.4. - 18.4.2021 (je možné riešiť aj mimo školy)

              Regionálne kolo – semifinále:

              5.5.2021 on-line

              Celoslovenské kolo – finále

              1.6.2021, miesto a spôsob bude upresnené podľa aktuálnej pandemickej situácie.

          • "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? "
            • "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? "

            • IT akadémia vás pozýva (žiakov SŠ (ekvivalent OG))  do ďalšej IT Čajovne na tému "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? " . Pre veľký záujem sú pripravené 2 termíny.

              Dozviete sa ako identifikovať v záplave informácií tú nedôveryhodnú? Prečo sa nášmu mozgu a jeho rýchlym úsudkom nedá vždy veriť? Kritické myslenie bolo podľa Svetového ekonomického fóra 2. najžiadanejšou mäkkou zručnosťou na pracovnom trhu v roku 2020. Jeho dôležitosť do budúcnosti len porastie, a to nielen v práci. Na workshope si vyskúšate, ako nám vie kritické myslenie pomôcť orientovať sa v informačnom chaose na internete. Dozviete sa, prečo je dokázať príčinu udalostí ťažšie, než sa zdá, alebo čo má spoločné ruský cár a bociany v Nemecku.

              Dátum a čas: 22.3.2021 16:00 - 18:00
                                     25.3.2021 16:00 - 18:00


              Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár zašleme len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

               
              UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita, prihlasovanie sa uzavrie skôr


              Platforma: ZOOM

              Sprevádzať Vás bude lektorka Miroslava Kuľková - je Google Certified Trénerkou pre oblasť Critical Thinking and Media Literacy. Získala doktorát na Univerzite Karlovej, kde v súčasnosti pôsobí ako výskumníčka. Bola členkou medzinárodných výskumných projektov, prednášala na univerzitách a konferenciách v zahraničí a na konte má tiež niekoľko medzinárodných odborných publikácii. Miera rozšírenia dezinformácii v spoločnosti ju natoľko znepokojovala, že vytvorila workshopy kritického myslenia, ktoré v spolupráci s košickým coworkom Starportom začala streamovať do košických stredných škôl. V súčasnosti spolupracuje s LeanIN Slovakia a IT Akadémiou, kde učí ženy a študentov ako pracovať s informáciami.

              Kritické myslenie

          • Súťažná konferencia JUNIOR INTERNET
            • Súťažná konferencia JUNIOR INTERNET

            • Už 16. ročník tejto zaujímavej súťažnej konferencie vyhlasuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku.

              Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl. Súťažiacimi sú individuálni autori alebo tím maximálne troch autorov, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, programovanie aplikácií, digitálnu grafiku a dizajn, písanie textov a blogov, aktívnu tvorbu na sociálnych sieťach a tvorbu online projektov zameraných na vzdelávanie. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, diskusie a prezentácie. Prihlasovať práce je možné do 15. 3. 2021. Súťažné kategórie pre tento rok sú:

              WEB

              webové stránky

              DESIGN

              digitálne grafické práce a digitálny dizajn

              TEXT

              texty na vyhlásenú tému

              BLOG

              blogy a vlogy, ale aj obsah na sociálnych sieťach

              APP

              mobilné aplikácie

              LEARN

              weby a aplikácie využiteľné vo vzdelávaní

              Propozície súťaže juniorinternet.sk